top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

THE DARK SIDE


Det råeste i Alpene er nordveggene. Som denne, nordsiden av Petit Dru, først klatret så sent som 1935. De er mørke og kalde, selv isen er ofte mørk grå, ja nesten svart. Det eneste lyspunktet i bildet er et snøfelt som styrter ned fra Aiguille Verte, først kjørt på ski, av Jean-Marc Boivin så sent som 1989. Det kaller jeg rått.


Men dette terrenget ser for så vidt flere skikjørere, for fra toppen av Grands Montets kan man - ofte med guide - kjøre ski ned det som gjerne kalles Pas de Chevre, en populær og ganske bratt skitur ned mot togstasjonen Montenvers. I realiteten er dette et terreng med svært mange variasjoner, der noen av linjene leder direkte inn under Aiguille Vertes og Petit Drus nordvegger.


Da jeg fant tilbake til fotografiet, etter mine år foran linser lot jeg meg fascinere av de ravnsvarte himler man av og til kan se på for eksempel Ansel Adams fotografier. Hvor kommer denne tonen fra? Nå vet jeg svaret.


Tilgjengelige størrelser, yttermål med ramme:

Large 168 x 118 cm, 4 ex

Medium 113 x 86 cm, 8 ex

Small 78 x 61 cm, 12 ex


Kontakt meg om du ønsker et print av dette motivet.

35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page