top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

THE CRADLE

Oppdatert: 29. mar. 2021


Jeg kommer til å huske denne dagen som en av de beste, morsomste og mest produktive dagene fra vinteren 2020.


I dagevis hadde snø falt over fjellene, men denne februardagen lettet været sakte. Først kjørte jeg pudder i skodde med gode venner, så tok jeg bildet "AFTER THE STORM".


Deretter reiste jeg over til Flégère med Jens Wessel Normann med en klar plan om å fange en stor backflip over Mont Blancmassivet. Da vennene mine dro på afterski så jeg hvordan lyset utviklet seg mot noe magisk. Jeg bestemte meg umiddelbart for å finne frem ferske kamerabatterier og satte meg i bilen og kjørte opp Chamonixdalen, der jeg fanget Aiguilles de Chamonix plastret i fersk snø og badet i solnedgangen.


Tittelen er inspirert av fjellet i midten av denne tinderekken - Aiguille de Blatière - arnestedet for moderne brattskikjøring.


I 1967 tok sveitiske Sylvain Saudan seg til toppen av Couloir Spencer og tråkket i bindingene. Svingene han satte foran et kobbel av pressefotografer ned den 55 grader bratte snørennen ble starten på ekstremskikjøring som fenomen.


Ti år senere kjørte Jean-Marc Boivin brefallet som dominerer bildet - nordsiden av Aiguille du Plan. Sporten hadde modnet.


Tilgjengelige størrelser, yttermål med ramme:

Large 168 x 118 cm, 4 ex

Medium 113 x 86 cm, 8 ex

Small 78 x 61 cm, 12 ex

Kontakt meg om du ønsker et print av dette motivet.

102 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page