top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

FIRST STORM

Oppdatert: 17. mar. 2021Aiguilles de Chamonix er blant de første fjellene man ser fra dalbunnen. I senter av denne imponerende rekken tinder ligger Couloir Spencer, en stupbratt snørenne som gav startskuddet til brattkjøring da legenden Sylvain Saudan satte utfor nettopp denne linjen, på slutten av 60-tallet.


Da jeg reiste ned til Chamonix første gang var det med kamera i sekken og en klar intensjon om å fange disse vakre fjellene på film. Jeg eksponerte mange tusen ruter dias. De beste bildene ble til reklamer og reportasjer over hele verden.


Men det viste seg raskt at jeg hadde et talent også foran kamera. I 15 år presset jeg grenser. Noen ganger sportens grenser, men først og fremst var nok grensene inni meg.


Etter at jeg klatret alle høyfjellene i Alpene hadde jeg lyst til å finne en måte å formidle magien i dette miljøet. Et miljø som er så tilgjengelig og så mektig på samme tid.


Jeg fant tilbake til kameraet. Tok meg tid. Jeg var på jakt etter øyeblikket når været sluker fjellet. Jeg ventet tålmodig på location etter location, først skjedde det ingen ting. Så en dag raste skyene inn. Jeg lot kameraets motor løpe noen sekunder. Så var det over, himmelen ble hvit. Fjellene ble skjult.


Da jeg så resultatet skjønte jeg at jeg var på sporet av noe.


Tilgjengelige størrelser, yttermål med ramme:

Large 168 x 118 cm, 4 ex

Medium 113 x 86 cm, 8 ex

Small 78 x 61 cm, 12 ex


Kontakt meg om du ønsker et print av dette motivet.

74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page