top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

CENTREPIECE


“No matter how sophisticated you may be, a large granite mountain cannot be denied – it speaks in silence to the very core of your being.”

- Ansel Adams


Jeg kunne valgt å titulere mine motiver med det man ser i bildet. Petit Dru, ville vært et godt navn for dette motivet - faktisk tok jeg nettopp det valget for et annet motiv i serien, men det er en annen historie, som du finner her.


Jeg hadde lyst til å finne titler som forteller sin egen lille historie. Som denne, for Petit Dru er noe mer enn et navn, det er en magnet for blikket og for fantasien. Denne toppen er så lett synlig fra dalbunnen, og en av hovedgrunnene for konstruksjonen av toglinjen opp til Montenvers, der turister har strømmet til i 110 år. Petit Dru er på mange måter midtpunktet blant Chamonix’ fjell, og særlig i Aiguille Verte massivet.


Man påvirkes, slik Ansel sier, når man ser denne kilometerhøye granittsøylen med sine mektige bratte vegger, og den gigantiske snøflekken kalt “La Niche”. For mange er det sterke synet nok, men klatrere går dypt i seg selv og spør seg om de har det som skal til for å klatre fjellet, via den klassiske nordveggen, eller den friske vestveggen.


Vi skikjørere liker å påstå at er det hvitt så kan det kjøres på ski. “Men der, der kan man ikke kjøre?” sier typisk mennesker som lever et lavlandsliv, og peker på bratt snø og is, limt fast høyt på fjellsidene. Vel, Bruno Gouvey understreket at så feil kan man ta - gjør et google søk på filmen Dru Express for fem minutter med galskap / lidenskap midt i Petit Drus nordvegg.Large 116 x 118 cm, 4 ex

Medium 83 x 86 cm, 8 ex

Small 58 x 61 cm, 12 ex

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page