top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

ARMAND’S PLAYGROUND


Du kan ikke kalle deg en fjellklatrer, før du har stått på toppen av Aiguille Verte, sa den legendariske guiden Armand Charlet. Selv toppet han ut på det mektige fjellet 100 ganger via 14 ulike ruter, hvorav syv var førstebestigninger.


"Du kan ikke kalle deg en fjellklatrer, før du har stått på toppen av Aiguille Verte."

Når været melder sin ankomst i dette massivet er det på de tre toppene Aiguille Verte, Grandes Jorasses og Mont Blanc man ser de første tegnene. Sett nedenfra kan det se ut som vinden brer over et hvit slør og kjærlig stryker over toppene.


Men befinner man i høyden vil man ofte kjenne skyenes ankomst som en røffere opplevelse, den nådeløse kombinasjonen av vind og høy luftfuktighet skaper en bitende kulde som truer med å krype rett inn i margen på oss. Jeg har frøset mye, det sier seg kanskje selv med min bakgrunn, men sjelden har jeg frøset mer, og ikke minst mer momentant, enn den første gangen jeg klatret til topps på Aiguille Verte. Været vi opplevde hadde felles trekk med dette fotografiet, knall blå himmel på toppens ene side, og mengder med fuktig luft på den andre.


Large 168 x 118 cm, 4 ex

Medium 113 x 86 cm, 8 ex

Small 78 x 61 cm, 12 ex


Kontakt meg om du ønsker et print av dette motivet.

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page