top of page
  • Forfatterens bildeTormod Granheim

ALMOST THERE


Grand Charmoz har en mystisk appell på oss som ferdes blant fjellene i Alpene. Nordsiden regnes blant de mer krevende i Alpene og ble ikke klatret før 1931 - den nådde likevel ikke helt opp til å bli inkludert i gruppen av fjell som kalles de seks klassiske nordveggene - den er bare “almost there”.


Historiene om hvor krevende fjellet var for klatrere gjorde tidlig inntrykk på meg. Kjører man ski ned Valée Blanche er dette det siste fjellet man runder før man når ned til toget ved Montenvers. Da kaster jeg alltid et blikk mot toppen og kjenner en viss ærefrykt.


Bildet ble tatt i det en kraftig storm ebbet ut. Vi hadde en fantastisk dag, fjellet var fylt med fersk løssnø og sikten ble gradvis bedre. Jeg hadde kameraet med og etter først å ha jobbet på Grands Montets reiste jeg over til La Flégère for å fotografere med en skikjøren Jens W. Normann. Skyene som slapp taket i Grands Charmoz fanget oppmerksomheten min og jeg hadde ikke noe annet valg enn å rette en kort telelinse mot fjellet på den andre siden av Chamonix-dalen og fange dette motivet.


Tilgjengelige størrelser, yttermål med ramme:

Large 168 x 118 cm, 4 ex

Medium 113 x 86 cm, 8 ex

Small 78 x 61 cm, 12 ex


Kontakt meg om du ønsker et print av dette motivet.

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page