top of page
20191115_145943.jpg

Tormod Granheim

Min barndomsdrøm var å jobbe med ski- og eventyrsfoto. Drømmen ledet meg til å kjøpe min første Nikon og flytte til Chamonix, Frankrike.

I fjellet fikk jeg raskt smaken på bratt skikjøring. Jeg brukte stadig mer tid foran, snarere enn bak kamera. Gradvis etablerte jeg et sterkt samarbeid med klatrer og skikjører Tomas Olsson og eventyrsfotograf Fredrik Schenholm.

Sammen reiste vi til Mount Everest og klatret fjellet på én dag. Ikke langt under toppen gikk det galt, jeg måtte fullføre den første nedkjøring på ski av Everests Nordvegg alene.

Etter Everest ble jeg invitert av NATOs Center of Excellence til en internasjonal samling for spesialstyrker. Siden den gang har jeg kombinert ekspedisjoner og eventyr med motiverende foredrag for næringsliv og konsulentarbeid for alle våpengrenene.

Et tiår etter Everest ble jeg den første nordiske klatrer til å toppe ut på alle de 82 toppene i Alpene, et prosjekt som ble belønnet med tittelen Årets eventyrer.

Som idrettsutøver / eventyrer har jeg alltid hatt med meg kamera, jeg har blant annet vært på begge sider av linsen for National Geographic, og publisert reportasjer fra mine eventyr i mer enn 25 land.

Etter at jeg la opp startet jeg et fotografisk prosjekt med fokus på høyfjellet. Arbeidet mitt med fjell har blitt vist på Munchmuseet og er kjøpt inn av Bærum kommunes kunstsamling.

Som fjellsportutøver er man typisk under konstant tidspress, nå planlegger jeg dagene mine på en annen måte i håp om å fange og formidle denne spesielle verden til et bredere publikum.

Nylig har jeg også tatt med fotoutstyret mitt til et par bryllup og vært godt fornøyd med resultatet, dette er et område jeg har lyst til å utvikle videre.

Tormod Granheim

bottom of page